top of page
20200422_101100.jpg

הבטון בשיפוץ

הרבה פעמים במהלך שיפוץ יש צורך להכין בטון לשימושים מקומיים קטנים ואין טעם וצורך לקנות בטון מוכן ומובל במערבל.
למשל:
כשבונים קירות מבלוק בטון צריך לצקת חגורה בגובה 2.1 מטר ש"תנעל" את הקיר ושמהווה קנט עליון של פתחים בקירות – בדר"כ דלתות.
כשיוצקים בטון מתחת למנגנון האסלה התלויה.
בסגירת תעלות לחשמל ואינסטלציה ברצפה ובקירות.
ועוד ועוד ועוד...

לצורך זה נולד הבטון המוכן שנמכר בשקים מוכנים מראש ונדרש רק לערבב עם מים לפי הוראות היצרן הכתובות על שק הבטון.
יש אפשרות להכין בטון בעצמך בשטח, לצורך זה חשוב להשתמש במרכיבים הנכונים ובצורה הנכונה.


למה אני מתכוון? 
חול ים נקי מחומרים אורגנים או אגרגטים נוספים.
מלט כמובן של חברה מוכרת ללא גושים בגלל רטיבות מוקדמת.
חצץ - נקי

חול נקי אפשר לזהות בקלות לפי הצבע.
חצץ - בהרבה מקרים החצץ מגיע עם אבק בגדלים שונים כתוצאה מתהליך הכתישה במחצבות ונמכר למגרש בלי ניקיון ברמה גבוהה כנראה לשימוש כמצע כורכרי או משהו כזה, האבק הנוסף משנה את יחס החומרים בבטון ופוגע באיכותו - בחוזקו ובאריכות ימיו.
לכן חשוב לסנן ולשטוף במים - כן כן לשטוף במים - כדי לקבל חומר נקי וטהור.
מים - המים צריכים להיות מי ברז המיועדים לשתייה כך שיהיו נקיים מחומרים נוספים כגון שמנים ושאריות צבע. 

כאשר יוצקים בטון בכמויות גדולות כגון רצפה/ תקרה, שבילים, עמודים וקורות - יש לקנות בטון מוכן מאחת החברות המורשות וכמובן לפי הוראות קונסטרוקטור (מהנדס/הנדסאי המתכנן שלד לבניין) לכאן נכנס גם תיכנון של ברזל שביחד עם הבטון יוצר אלמנטים הנושאים משקל ומהווים את שלד הבניין.

אז תקשיבו למילה של קבלן רשום - בטון בכמויות קטנות ליישומים קטנים ומקומיים יכול ואמור להיות איכותי וטוב.

שלכם, אילן זרביב, קבלן רשום

Concrete
bottom of page